10:10

Ce imagine avem pentru restul Europei!


Ei bine, spre "marea" mea surprindere, nu suntem deloc bine vazuti.....stiam de acum cativa ani ca italienii ne vedeau la inceputul perioadei de emigrare a romanilor pe-acolo, ca fiind un neam de curand coborati din copaci! Intre timp acea impresie a evoluat....suntem un neam de hoti, violatori si tigani! Draguta imagine, nu? Si tocmai ei ne judeca...ei care ne seamana foarte mult in anumite privinte, dar nu o sa recunoasca in veci ca Roma seamana izbitor cu Bucurestiul ( e drept ca aici nu intra zonele turistice renumite, cu toate ca si acolo vezi rromii nostri pe la colturi).

Eu una am vorbit cu cativa italieni, care au trecut peste repulsia vadita provocata numai de cuvantul rrom sau roman...ei nu fac nici o diferenta (si cum ar face, vin din aceeasi tara, si asta dupa mintea lor e de ajuns)si au ajuns pe meleagurile noastre, unde au fost uimiti sa vada cate fete frumoase sunt aici (nu au ei degeaba reputatia de romantici si cuceritori, a fost primul lucru remarcat), apoi au vazut ca lumea munceste mult, foarte mult si cinstit si ca desi preturile sunt ca la ei, avem salarii mult mai mici, si culmea!....ne descurcam!!!! Asta i-a uimit cel mai mult. De asemenea,(culmea!) au vazut ca romancele nu sar in bratele strainilor (cum cred ca se asteptau), ci ca isi pot vedea linistite de familiile lor sau de prietenii lor romani, sau chiar de afaceri (asta li s-a parut o combinatie irezistibila - frumoase rau , inteligente si independente financiar, deci greu de impresionat!).

Imaginea romanilor din Italia e clar cea data de revisele lor de scandaluri. E totusi tara care s-a aliat imediat cu Germania nazista (Oare de ce? ca sa vezi, niste pacifisti si romantici ca ei!!!...pe dracu!), unde ei isi dau seama, fara sa recunoasca, ca pana si ultimul taran roman venit acolo munceste mai bine si stie mai multe, se adapateaza mult mai usor, deci e ceva mai superior decat ei. Deci dupa ce le ridicam economia, care daca era la fel cand a inceput criza asta, s-ar fi facut probabil totul praf pe-acolo, acum nu ne mai vor, suntem niste criminali. E drept ca sunt si neamuri proaste care-au ajuns pe-acolo si care fac numai belele de toate felurile (ca sa vezi...toti astia, care apar prin ziarele lor de scandal sunt cam tuciurii la fata!...la noi nu ne mira, dar fraierii de italieni nu fac si nu vor sa faca diferenta!), scandaluri pe care presa italiana abia le asteapta, deci practic rromii nostri le fac jocul!

Mai nou, toate celelalte state UE fac misto de noi, mai mult sau mai putin pe fata. Acum vorbind sincer...au si de ce! Am trimis euro parlamanetari care, din pacate, ne reprezinta! Cine?... Pai EBA sau pentru cei care au avut ceva mult mai productiv de facut, decat sa vada campaniile electorale sau sa voteze (de exemplu...sa supravietuiasca crizei! ca politicienii nostri habar n-au ce-i aia, ei doar si-au marit lefurile) EBA este de fapt Elena Basescu, denumita de germani ca fiind Paris Hilton de Romania (tare comparatia asta, problema e ca Paris Hilton a facut bani seriosi folosind niste calitati pe care le are, de exemplu...vocea - nu canta rau!, EBA insa....in afara ca e top model si fiica lui tata,....nu stiu altceva).

Un alt "super" euro parlamentar, e "ciobanul Romaniei" (tot germanilor le multumim de comparatie, ca pana mea,...pana si ei si-au dat seama de asta!), Gigi Becali, om destul de istet, avand in vedere bagajul limitat de cunostinte pe care-l are si care de altfel guverneaza in jurul unei singure notiuni: banii. Sa nu uitam ca Gigi, nu are nici macar voie sa se deplaseze prin tara, decat daca declara unde anume se duce, datorita dosarului in care e implicat si pentru care a stat si la racoare! Asta e...daca se crede Voievodul Romaniei, si de fapt, surpriza,...exista totusi niste legi de care trebuia totusi sa tina cont! S-au simtit politistii si judecatorii lezati ca le face el treaba si-si face singur dreptate, folosind bodyguarzii din dotare!

Cum e imaginea Romaniei doar pana acum?...ei bine va dau 2 indicii: e maro si nu miroase bine!Avea dreptate cine spunea de Romania ca e o tara superba, bogata in resurse, dar din pacate si populata: cativa oameni si restul...."populatie"!
In fine, ca sa puna capac la toate, si de fapt asta e motivul care m-a determinat sa scriu despre subiectul asta,....e ultima ironie la adresa Romaniei facuta de BBC!

Aici o puteti vedea: http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/8087898.stm

Sau http://www.9am.ro/stiri-revista-presei/International/133323/BBC-Ghiciti-carui-stat-apartine-doamna-cu-tricolor-pe-fundal.html

Enjoy! Eu una sunt revoltata de parerea lor, de altfel am mai auzit si altele , si mai si..., dar atata timp cat statul roman nu ia atitudine si nu promoveaza o imagine reala si clara a Romaniei, noi, oamenii care muncesc in tara asta ca sa ne asiguram traiul, nu avem ce face, decat sa inghitim in sec! (D-na ministru Elena Udrea n-o sa faca nici o branza in directia asta, pentru ca nu e o treaba usoara, cu sorti mici de izbanda, si oricum nu va avea ecou in presa romana....ceea ce nu va starni popularitate...ca doar asta vrea!)

Daca cumva nu sunteti de acord cu ce-am scris aici, puteti sa-mi lasati ce comentarii doriti, dar tare imi e ca nu vor fi critici. In principiu, nu am putut sa scriu tot ce mi-a trecut prin minte, limbajul ar fi fost prea indecent! Asa ca, atunci cand iesiti pe-afara, in Europa, nu stiu cat de intelept este sa spuneti ca sunteti romani....multi am inteles ca isi cam ascund originea...au si de ce, imaginea noastra ii dezavantajeaza clar! Eu zic insa ca le suntem oricum superiori europenilor...nu stiu cati dintre ei ar fi supravietuit in Romania, in conditiile de la noi, cu drepturile noastre si salariile de care avem parte!

1 comments:

alibus said...

Bine ai revenit ;).