08:51

Romania...tara mea de ....

........chiar, tara mea de...ce anume mai exact? Sunt nascuta la Focsani, inca de pe vremea lui "ceasca", asa ca am prins putin din educatie data pe vremuri, nu mult....dar indejuns incat sa am un oarecare spirit de patriotism. Ca sa nu mai vorbesc de istorie....ni s-a spus de multe ori de unirea mica, de Cuza (care era si numele liceului, asa ca si dupa revolutie am avut noi parte de astfel de lectii de istorie).Apropo...ghici care era numele celuilalt liceu de renume din Focsani..... ei bine da..."Unirea", si culmea , liceu rival cu "Cuza"!

Lucrul care ma face sa scriu acum acest articol, sunt recentele "manifestatii grandioase", asa le spuneau cei de la Realitatea TV, realizate in tara de 24 ianuarie. Sunt toate ok, si am vazut clar exemplul frumos al Iasiului(erau numai baloane tricolore, s-a evitat politica).Bine, de evitat au evitat ei, iesenii, nuantele politice, dar "scumpii nostri conducatori" (scumpi si la propriu si la figurat), nu au uitat sa se mai "intepe" in discursuri! In fine trec peste partea cu politica, de care orice roman a ajuns sa fie crunt plictisit de ea(dovada numarul de participanti la votare!).

Ceea ce se putea vedea si cu ochiul liber, era ca erau foarte putini oameni in pietele respective(....tot ca la votare....coincidenta?), iar daca venisera, era probabil pentru spectacolele care aveau sa inceapa apoi! In Focsani totul s-a terminat cu un super spectacol de artificii, care a durat cel putin 15 minute si s-a terminat la 6 fix, cand era programata incheierea spectacolului. Chiar si asa putini participanti... iar motivele pt care erau acolo nu avea nimic de-a face cu istoria. Clar nu suntem patrioti! Nimeni nu mai poate iubi tara asta, cu toate ca avem sute de motive sa o facem!

In alte tari, patriotismul se observa clar, steagurile tarii respective inseamna ceva pentru ei, italienii si francezii isi cumpara mai ales masinile de productie autohtona (fracezii cumpara renault-uri, peugeot si citroen, iar la italieni...fiat rules!), aici putem sa-i includem si pe britanici (ei au o pasiune pentru jaguar si aston martin, cine isi permite si acolo, dar si ford si alte masini europene si asiatice,....la ei e situatia mai diferita, isi aleg masinile in functie de performanta, sau daca vor sa le restaureze chiar ei! Sunt conservatori, se explica .....cred. Dar la noi? ei bine cine cumpara Dacia la noi, o face pentru ca nu are cum altfel, din punct de vedere financiar!

Patriotism?.....nu cred, in nici un caz, pentru ca cei care au bani, si deci posibilitate de a alege, isi iau masini de masini, mercedes (mai mult stim noi cine, isi iau fara numar, fara numar chiar), audi, bmw (marcile astea sunt super faine, dar avand in vedere cine le si conduce la noi....nu mai sunt asa de atractive, de cool, cum spun cei de la top gear. Si au dreptate, doar daca este vorba de o pitipoanca ahtiata dupa bani, sa se dea la oricine vede in spatele volanului uni bmw sau audi!) Ce ne mai raman? A da VW....si astea foarte multe, impreuna cu Opel, aduse mai ales de-afara, semn clar ca si cei cu posibilitati materiale mai reduse prefera sa cumpere marcile astea second hand, decat sa cumpere un Logan nou! Marcile asiatice, sunt preferate de cei cu venituri medii, care vor performanta si consumuri reduse. Clasa bogata? Ei bine aici surprindem pe toata lumea (literalmente toata lumea) E de ajuns sa vedeti o parcare de la un hotel din Mamaia, pe timpul vacantei de vara...apropos...in videoclipul de mai jos, nu vad nici macar o Dacie!



All The Cars That You Dream About Only In ROMANIA - Funny videos are here

Convinsi? De ce analiza asta la nivelul masinilor? Pai e simplu, reflecta cel mai bine starea materiala si mentalitatea romanilor. Suntem foarte inteligenti, smecheri chiar, ne adapatm usor oriunde si in orice situatie, dar din pacate toate calitatile astea le folosim numai pentru grandomanie (sa moara vecinul de ciuda...si dusmanul,...nu-i de mirare ca manelele au un succes atat de mare!) Si cum masina, care este totusi ca si telefonul mobil, un "rau" necesar, reflecta cel mai bine asta!

Si pe vremea lui Cuza se traia rau! mai rau chiar, nu aveau drepturile care le avem azi, se muncea mult mai mult cu mainile! Si totusi, au stiut sa fie patrioti! Au tinut cu tara lor, cu fratii lor, care desi vorbeau aceeasi limba, erau totusi in tari diferite....cam cum este acum cu Romania si Republica Moldova.....minus uniunea europeana si implicatiile ei! Cum de au avut ei conducatori care tineau cu tara?? Culmea....la noi ei sunt primii care dau startul la furat!
Cred ca raspunsul e simplu......Si conducatorii de atunci au fost intai copii, iar in invatamant, se preda si patriotismul! Si ceea ce inseamna realitate politica si situatia reala a tarii in relatie cu celelalte tari europene, erau invatati ca fiecare om, oricat de neinsemnata era functia lui in societate, are o responsabilitate foarte mare si fata de tara lui, de ceilalti cetateni ai tarii! Mai tarziu, comunismul a profitat si a dus la extrem notiunile astea, este poate motivul care a determinat oamenii sa asocieze inconstient spiritul patriotismului si datoria fata de tara cu obligatiile impuse de Ceausescu. Parintii nostri nu pot uita cand erau scosi in strada obligatoriu la tot felul de festivitati in cinstea "conducatorului prea iubit!"Au asociat tot ce a facut rau comunismul cu spiritul patriotic!

E pacat! Imediat dupa revolutie am vrut sa uitam de Ceausescu si de epoca lui de aur...care era de aur numai pentru el! Si am aruncat pe fereastra si patriotismul......ar fi fost singurul care ne putea salva de la soarta la care ne-am condamnat acum singuri!...si cred ca ne salva si pe perioada crizei!....exemplu fain sunt cei din.... Coreea de Sud parca...ei au ales sa doneze toti(tot poporul) tot aurul pe care-l aveau ca sa salveze economia tarii si sa nu se imprumute de la FNI. De ce nu? Ei sunt ceva mai destepti....la noi trebuit sa apara pe net un film numit "Zeitgeist" ca sa pricepem ce si cum...

Si cu toate astea,...e bine sa fii roman! noi stim cum sa traim pe situatie de criza....asta facem de la Revolutie incoace! stim foarte bine sa ne traim fiecare clipa! (chiar si cei care fac betii....fara numar , fara numar pe manele) Stim foarte bine ca pe noi politicienii ne mint! (americanii cred si acum tot ce li se serveste la televizor!) Daca am avea si job-uri bine platite, iar economia noastra ar fi pusa pe picioare (agricultura in primul rand), ca sa nu mai importam ca fraierii mancarea din europa (noi, care am fost secole intregi "granarul Europei"), apoi sa vezi cheltuieli pe poporul roman! Si neaparat pus pe picioare invatamantul...cred ca stim cu totii ce este acum in scolile noastre! Dar asta e un alt capitol!

Sper ca nu v-am intristat de tot! Toata lumea ar trebui sa stie ca avem o tara superba, dar pacat ca e si populata! Ce-ar fi facut cu resursele tarii noastre de exemplu............japonezii??? Traiau mult mai bine, pentru ca pe insula aia, ei importa aproape tot, si cu toate astea sunt o forta internationala!

10:44

Primul meu post!

Ar trebui sa se refere la motivul care m-a determinat sa-mi fac un blog in primul rand.... Pai mi-am spus eu intr-o seara (am momente cand ma loveste inspiratia fix in ceafa!), am un foarte prost obicei de a da sfaturi, care , pentru ceilalti, merg mereu, si sunt multumiti (stiam eu ca trebuia sa intru la psihologie), chiar daca sunt ABSOLUT incapabila sa-mi dau eu insami un sfat! Niciodata nu am inteles de ce... cred ca are de-a face cu obiectivitatea. Sa fim sinceri, nimeni nu cred ca a reusit vreodata sa fie complet sincer fata de propria persoana! Mereu avem tendinta sa ne gasim scuze, din orice, numai consiinta sa fie linistita! E muuuuuult mai usor sa dai vina pe altii! Nu-i asa??!!

Am tot citit tot felul de blog-uri si pot spune de pe acum, ca nu vreau sa preiau nici o stire de la nimeni altcineva, nu vreau sa fiu nici banala, pur si simplu, sper sa cunosc mai multe persoane, sa le ajut atat cat pot, sa impartasesc cu voi o parte din experienta (minuscula in comparatie cu a altora) de viata, in speranta ca poate va voi ajuta sa nu intrati in belele in care eu ma bag singura fara sa-mi dau seama si cu o frecventa destul de mare!

In rest, mai sper sa va ofer informatii, tot pe gratis, si de alta natura. De exemplu in calculatoare, net , in domeniul auto mai stiu cate ceva, sunt fan al "Top Gear" si altele.....Ce-o sa iasa aici?...nu stiu, dar daca ma enerveaza si nu-mi place ce-a iesit, sterg blog-ul pur si simplu! Logic, nu?